alt

Scholing Cervixscreening

Binnen de huisartsenpraktijk maakt de doktersassistente vaak de uitstrijkjes. Voorwaarden hiervoor zijn dat de assistente voldoende is geschoold en bekwaam is in het zelfstandig maken van uitstrijkjes. Zij moet minstens 10 uitstrijkjes per jaar maken. Bevolkingsonderzoek biedt, speciaal voor doktersassistenten, verschillende scholingen aan over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het maken van een uitstrijkje. Onderstaand vindt u het scholingsaanbod. U maakt een keuze afhankelijk van uw voorkennis, wensen, behoeften en werkzaamheden in uw praktijk.

Basisscholing Cervixscreening

Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning, twee bijeenkomsten en een praktijkopdracht.

Wie? Deze scholing is voor doktersassistenten die het uitstrijken in hun takenpakket gaan krijgen of onlangs hebben gekregen.

Vervolgscholing Cervixscreening

Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning en één bijeenkomst.

Wie? Deze scholing is voor ervaren doktersassistenten die verdieping zoeken in hun kennis rondom hrHPV en het ontstaan van baarmoederhalskanker en het vervolgonderzoek bij de gynaecoloog. Van ervaren doktersassistentes wordt verwacht dat zij iedere drie jaar de Vervolgscholing Cervixscreening volgen (advies NHG).

E-learning Cervixscreening

Wat? Deze scholing bestaat uit een e-learning.

Wie? Deze online scholing is bestemd voor doktersassistenten en andere professionals die hun kennis rondom het uitstrijkje willen ophalen. Het doorlopen van de e-learning cervixscreening wordt jaarlijks aangeraden (advies NHG). De e-learning is altijd vrij toegankelijk.