Vrouw van de doelgroep bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Vervolgonderzoek

stap 5
Vervolgonderzoek

Als u HPV en afwijkende cellen heeft, wordt u doorverwezen naar de gynaecoloog omdat u een hoger risico heeft op baarmoederhalskanker.

Doorverwijzing via de huisarts

Maak een afspraak bij de huisarts voor meer uitleg over de uitslag en voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog.

Verder onderzoek bij de gynaecoloog

Afwijkende cellen kunnen een voorstadium van baarmoederhalskanker zijn. Een voorstadium is nog geen baarmoederhalskanker en is meestal goed te behandelen. Door behandeling kan baarmoederhalskanker worden voorkomen. Het is belangrijk dat u zich verder laat onderzoeken door de gynaecoloog.

De gynaecoloog onderzoekt de baarmoederhals om beter te weten wat er aan de hand is. De gynaecoloog kijkt hoe ernstig de afwijkingen zijn in de baarmoederhals. Zo kan de gynaecoloog zien of en welke behandeling nodig is.

 

Veelgestelde vragen

  • Een vervolgonderzoek bij de gynaecoloog valt niet binnen het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. De kosten van dit onderzoek vallen onder uw zorgverzekering. Het kan zijn dat u zelf de kosten geheel of gedeeltelijk moet betalen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het eigen risico van uw zorgverzekering en hoeveel u hiervan heeft gebruikt. Bespreek dit met uw zorgverzekeraar als u hierover vragen heeft.

Uw postcode
Vul uw postcode in om de contactgegevens voor uw regio te krijgen.