Darmkankermaand van start

01 maart 2023

Maart is internationale darmkankermaand. De gehele maand wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan de vroege opsporing van darmkanker.

Darmkanker is een ernstige en veel voorkomende ziekte. Ieder jaar krijgen ongeveer 12.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden ongeveer 5.000 personen aan darmkanker. Het bevolkingsonderzoek kan darmkanker voorkomen of vroeg ontdekken. Wordt darmkanker vroeg ontdekt, dan is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. 

Een beter moment is er niet

Bevolkingsonderzoek Nederland geeft daarom in maart extra aandacht aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Hoe? Door er over te praten. Er is namelijk geen beter moment om te praten over het bevolkingsonderzoek darmkanker. Deze maand vertellen ambassadeurs over hun deelname en ervaringen met het bevolkingsonderzoek darmkanker, maar ook het belang om te praten over dit bevolkingsonderzoek. Lees mee op onze website en op onze socialmediakanalen Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Samen

Niet alleen wij besteden deze maand extra aandacht aan darmkanker. We trappen samen af met diverse Nederlandse organisaties zoals het RIVM, KWF kankerbestrijding en de Maag Lever Darm Stichting met een grote advertentie in het AD (zie onderstaand).

Advertentie AD darmkankermaand 2023