De aftrap van maart als darmkankermaand

01 maart 2024
Met de campagne ‘Praat erover, een beter moment is er niet’ maken we het bevolkingsonderzoek darmkanker bespreekbaar in de maatschappij. Een goed moment, want maart is internationale darmkankermaand én dit jaar bestaat het bevolkingsonderzoek darmkanker 10 jaar.

Reden dus voor extra aandacht en voor een mooie campagne. 

Hoe doen we dat? 
De afgelopen weken hebben we onze ambassadeurs ontmoet: heel normale mensen die vertellen hoe zij het bevolkingsonderzoek darmkanker hebben ervaren. We hebben de ambassadeurs leren kennen en hun verhalen gebundeld. Waar Remy een gunstige uitslag kreeg, was Joke er net op tijd bij en heeft het bevolkingsonderzoek echt haar leven gered. Lees alle verhalen op onze website: Praat erover (bevolkingsonderzoeknederland.nl)

We gaan door 
Niet alleen in de maand maart staan we stil bij het belang van dit bevolkingsonderzoek, maar we willen het hele jaar zichtbaar zijn. Zo voegen we steeds nieuwe verhalen toe, waaronder ook verhalen van onze eigen collega's. Want wat gebeurt er eigenlijk met de ontlastingstest nadat je deze op de post hebt gedaan? Collega's uit het lab, van cliëntservice en een MDL-arts vertellen hun kant van het verhaal. 

Er is nog meer 
Deze maand zullen we geregeld op je tijdlijn langskomen met een inspirerende of prikkelende quote van onze ambassadeurs. Dappere mensen die een heftig verhaal delen, voor een goed doel. Ben of ken jij iemand die ook een verhaal wil delen? Stuur dan een berichtje naar communicatie@bevolkingsonderzoeknederland.nl. Volg ook onze Facebook of Instagram kanalen en #praaterover.