alt

Vervolgscholing cervixscreening

De Vervolgscholing cervixscreening is voor doktersassistenten die ervaren zijn in het maken van uitstrijkjes. Om de scholing af te stemmen op de specifieke leerbehoefte van doktersassistenten kan gekozen worden uit 6 thema’s. Elk thema bestaat uit een korte e-learning van ca 10 minuten en een workshop van 1 uur. Dit zijn de thema’s:

 • HPV, HPV-vaccinatie en ZAS
  Wil je meer weten over HPV? Welke verschillende typen er zijn? Hoe zit het met de HPV- vaccinatie in relatie tot het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker? En heb je behoefte aan verdiepende achtergrondinformatie over HPV? Wil je weten wanneer je een zelfafnameset (ZAS) zou moeten adviseren?
 • Medische indicatie
  Wanneer maak je een uitstrijkje op medische indicatie? Welke acties moet je hierbij ondernemen? Weet jij wat je moet doen bij een afwijkende portio?
 • Communicatie en bejegening
  Wil je meer leren over (non)-verbale communicatie, hoe je deze inzet en wanneer? We gaan hiermee aan de slag aan de hand van diverse gesprekstechnieken zodat je dit direct kunt toepassen in de praktijk. Maar ook hoe je het gesprek aangaat over seksualiteit.
 • Omgaan met diversiteit
  Wat verstaan we onder diversiteit? Wat zijn de verschillende achtergronden van cliënten/van vrouwen? Hoe stem je je communicatie af op de verschillende achtergronden. Je gaat leren hoe je het gesprek aangaat met bijvoorbeeld vrouwen die een uitstrijkje maken vervelend vinden. Kom je dit ook bij jou in de praktijk tegen en wil je hier meer over weten?
 • Vervolgonderzoek bij gynaecoloog
  Een vrouw is HPV positief en heeft een PAP3B. Wat kun je haar uitleggen over het vervolgonderzoek bij de gynaecoloog? Wat gebeurt er allemaal in het vervolgonderzoek?
 • Afwijking vrouwelijk geslachtsorgaan
  Wil je graag meer inzicht in de verschillende soorten afwijkingen aan het vrouwelijk geslachtsorgaan? Wat doe je bij het maken van een uitstrijkje als je afwijkingen ziet?

Kosten, accreditatie en scholingslocaties
De kosten zijn € 15,- per workshop. De betaling (iDEAL) volgt direct na aanmelding. Enthousiast geworden? Schrijf je hier in. Lees hier meer informatie over accreditatie en voorwaarden. Klik hier voor een lijst met de actuele scholingslocaties.

Stap 1: selecteer de scholingslocatie

Stap 2: kies 2 workshopsTotale prijs is €0,-

Stap 3: vul je gegevens in

Stap 4: ga naar (iDEAL) betaling