Skip to Content

Werkbezoek staatssecretaris Blokhuis bij Bevolkingsonderzoek Nederland

Staatssecretaris Paul Blokhuis komt op maandag 19 april op werkbezoek bij Bevolkingsonderzoek Nederland.

Om 15.00 uur wordt hij ontvangen op het onderzoekscentrum voor de borstkankerscreening in Utrecht (Hoog Catharijne). Daar wordt hij bijgepraat over de inservice opleiding tot mammolaborant en het wervings- en selectieprogramma (Bevolkingsonderzoek zoekt). Hij krijgt een rondleiding en praat met studenten van de opleiding.

Mobiele unit in Hoevelaken

Daarna reist Blokhuis door naar een mobiel onderzoekscentrum met portocabin in Hoevelaken. Ook daar krijgt hij een rondleiding, waarbij Blokhuis dezelfde route als onze cliënten loopt, om zo goed mogelijk te begrijpen hoe er coronaproof wordt gewerkt.

Reden werkbezoek

De aanpak van het intervalprobleem staat hoog op de politieke agenda. Blokhuis vindt het belangrijk dat het screeningsprogramma zo snel mogelijk als vanouds verloopt, zodat vrouwen weer elke twee jaar een onderzoek krijgen. In de gesprekken met Bevolkingsonderzoek Nederland heeft hij aangegeven zich hier persoonlijk voor te willen inzetten. Daarom komt Blokhuis op werkbezoek. Dat is best uniek, want het beleid van VWS is erop gericht dat ook de staatssecretaris in coronatijd zo min mogelijk fysieke afspraken maakt.