Vanaf 1 juli kleinere folders voor bevolkingsonderzoeken borstkanker en darmkanker

02 juli 2024
Vanaf 1 juli 2024 is er een wijziging in de communicatie die onze cliënten voor de bevolkingsonderzoek borstkanker (BVO BK) en darmkanker (BVO DK) ontvangen bij de uitnodiging.

Alleen de cliënten die voor het eerst worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek borstkanker (BVO BK) en het bevolkingsonderzoek darmkanker (BVO DK) ontvangen nog de ‘uitgebreide’ folder bij hun uitnodigingsbrief (BVO BK) of vooraankondiging (BVO DK). Bij de vervolguitnodigingen (om de twee jaar) krijgen zowel de cliënten BVO BK als BVO DK voortaan een kleinere folder als het gaat om de inhoud. In de oude situatie stuurden we alle cliënten de ‘uitgebreide’ uitnodigingsfolder toe. Die folder was de standaard. Het maakte niet uit of je voor het eerst werd uitgenodigd of dat je als cliënt in de afgelopen jaren al meerdere keren was uitgenodigd. De inhoud van de kleinere en uitgebreide folder zijn volledig op elkaar afgestemd. Dat geldt ook voor de inhoud van de brieven waar de folders op aansluiten.

Uit verschillende onderzoeken, zowel extern als door ons zelf uitgevoerd is gebleken dat een kleinere inhoud prima voldoet aan de informatie- en communicatiebehoeften van onze ‘ervaren’ cliënten. Daarnaast ondersteunt deze aanpassing ook de duurzaamheidsdoelstellingen van Bevolkingsonderzoek Nederland. Zo heeft de kleinere folder behorende bij de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker 8 pagina’s (in plaats van 16 pagina's). Voor het bevolkingsonderzoek darmkanker bestaat de kleinere folder die de cliënt ontvangt bij de vooraankondiging uit 6 pagina’s (in plaats van 12 pagina's).  Op deze manier besparen we zeer veel papier uit op jaarbasis.