Nieuw borstonderzoekcentrum opent deuren

Op maandag 4 april opende Bevolkingsonderzoek Nederland aan de Bijster 10 in Breda een gloednieuw  opleidings- en onderzoekscentrum in Breda.

Op deze nieuwe locatie gaat Bevolkingsonderzoek Nederland aan de slag om nieuwe collega’s op te leiden en worden vrouwen uit Breda en omliggende gemeenten voortaan uitgenodigd voor het borstkankeronderzoek.

Er is een flink tekort aan medewerkers in de zorg, een probleem dat ook bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker speelt. Daarom gaat Bevolkingsonderzoek Nederland de komende jaren veel nieuwe medewerkers opleiden voor de borstkankerscreening in Breda. Zo wordt het personeelstekort verminderd en ervoor gezorgd dat vrouwen in de toekomst weer elke 2 jaar opgeroepen worden voor het borstkankeronderzoek.

Goed bereikbaar én meer comfort
Om dit allemaal voor elkaar te krijgen worden vrouwen van 50 tot 75 jaar uit Breda en omliggende gemeenten voortaan op deze nieuwe locatie uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het opleidings- en onderzoekscentrum is niet alleen per auto goed bereikbaar, maar ook met het openbaar vervoer. Daarnaast biedt Bevolkingsonderzoek Nederland in dit onderzoeks- en opleidingscentrum: ruime wachtkamers, drie onderzoeksruimtes, meer comfort en service aan cliënten.

“Wat een mooie plek en ik was er zo”
Mevrouw van der Zanden was op 4 april de eerste cliënt die in het nieuwe onderzoekscentrum langskwam voor het borstkankeronderzoek. Nadat ze een mooi boeket in ontvangst had genomen zei ze: “De locatie is echt heel goed bereikbaar, ook voor vrouwen die met het ov komen. Ik vind zo’n vast onderzoekscentrum toch echt veel comfortabeler dan de bus. Daar stond je soms buiten te wachten en hier zit je in een mooie wachtruimte.”

Vroege ontdekking van borstkanker
Aan dit bevolkingsonderzoek borstkanker kunnen vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar meedoen. Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen gemiddeld eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Nederland. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van beide borsten. Vrouwen beslissen zelf of zij aan het bevolkingsonderzoek meedoen. Meedoen aan het bevolkingsonderzoek is gratis.