Elza den Hertog nieuwe voorzitter raad van bestuur Bevolkingsonderzoek Nederland

04 december 2023
Elza den Hertog wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Bevolkingsonderzoek Nederland. Zij volgt op 1 februari 2024 Michel Galjee op, die sinds november 2023 ad interim het voorzitterschap vervulde.

Den Hertog had diverse functies in het zorgmanagement en is sinds 2017 lid van de raad van bestuur van de Gelre Ziekenhuizen. Over haar keuze voor Bevolkingsonderzoek Nederland zegt ze: “Ik kijk er naar uit om verder richting te geven aan de doorontwikkeling van de organisatie, waarin op grote schaal kwalitatief hoogwaardig onderzoek wordt gedaan. De maatschappelijke betekenis en impact van de organisatie spreken me erg aan. Graag zet ik me in om samen de kernwaarden betrokken, betrouwbaar en bereikbaar verder vorm en inhoud te geven.”

De raad van toezicht is verheugd over de komst van Elza den Hertog. Voorzitter Leo Schoots: “In Elza hebben we een bestuurder met veel ervaring in de zorgwereld gevonden. Zij kan Bevolkingsonderzoek Nederland begeleiden in de opgaves waar de organisatie de komende jaren voor staat, zoals de opbouw van de nieuwe organisatie na de fusie in 2021 en de uitdagingen van de arbeidskrapte in de zorg.