In het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker worden de uitstrijkjes alleen nog afgenomen en ingestuurd door huisartsen en huisartspraktijken die met een AGB-code geregistreerd zijn in het Huisartsenportaal van Bevolkingsonderzoek Nederland. Registratie in het Huisartsenportaal is nodig voor de ontvangst van de nieuwe bevolkingsonderzoek laboratoriumformulieren, het doen van een digitale aanvraag, ontvangst van de betalingen en ontvangst van het uitstrijkmateriaal van het screeningslaboratorium in uw regio.

Registreren in het Huisartsenportaal

Uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kunnen alleen afgenomen en ingestuurd worden door huisartsen en huisartspraktijken die met een AGB-code geregistreerd zijn in het Huisartsenportaal van Bevolkingsonderzoek Nederland. Registratie in het Huisartsenportaal is nodig voor de ontvangst van de nieuwe bevolkingsonderzoek laboratoriumformulieren, het doen van een digitale aanvraag, ontvangst van de betalingen en ontvangst van het uitstrijkmateriaal van het screeningslaboratorium in uw regio.

U kunt zich registreren als individuele huisarts of als groepspraktijk, met 1 locatie. Neem contact op met Bevolkingsonderzoek Nederland om uw registratie aan te vragen.

In het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker:

  • Registreert u zich met uw klantnummer van ZorgMail (of aanverwante ZorgMail partner), zodat de uitslagen naar het juiste adres gestuurd kunnen worden.
  • Kunt u zich maar met 1 locatie inschrijven.
  • Registreert u zelf het (praktijk)adres en de facturatiegegevens.

Na registratie in het Huisartsenportaal bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker:

  • kunt u via de leveranciers ZorgDomein en VIPLive gebruikmaken van het digitale labformulier.
  • vraagt u zelf de laboratoriumformulieren voor het bevolkingsonderzoek aan. Bevolkingsonderzoek Nederland stuurt de laboratoriumformulieren naar het geregistreerde praktijkadres.
  • Heeft u inzicht in uw financiĆ«le gegevens (betalingsoverzicht).

Uitstrijkmaterialen

De uitstrijkmaterialen vraagt u aan bij het screeningslaboratorium. Dit laboratorium stuurt de materialen naar de locatie die u in het Huisartsenportaal heeft aangegeven. Daarom is het van belang dat uw registratie in het Huisartsenportaal correct is.

Gebruik voor het bevolkingsonderzoek uitsluitend het potje dat u van het screeningslaboratorium heeft ontvangen.