alt

Bevolkingsonderzoeken in fases herstart

De drie bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker zijn weer gestart. De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus. Bij de huisartsen en ziekenhuizen is er weer ruimte beschikbaar voor het uitvoeren van het bevolkingsonderzoek en eventuele doorverwijzingen.

  • Bevolkingsonderzoek borstkanker is vanaf medio juni gefaseerd gestart met uitnodigen. Als u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u zelf een afspraak maken, verzetten of afzeggen. Dit kunt u doen via de afspraakmodule Mijn Bevolkingsonderzoek. U bent welkom in één van onze onderzoekscentra.

  • Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is sinds 1 juli weer gestart met uitnodigen. Als eerste komen de vrouwen in aanmerking die vanaf 16 maart niet meer konden deelnemen. Heeft u al een uitnodiging of een zelfafnameset in huis? Dan kunt u weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek.
     
  • Bevolkingsonderzoek darmkanker is half mei weer gestart met het uitnodigen van cliënten. De mensen die al waren doorverwezen vanuit het bevolkingsonderzoek krijgen het benodigde vervolgonderzoek en cliënten die een ontlastingstest thuis hebben, kunnen deze insturen. Sinds begin juni versturen we weer nieuwe uitnodigingen. Hierbij krijgen de mensen die vanaf half maart uitgenodigd zouden worden als eerste een uitnodigingsset (paarse envelop).

 

Mijn Bevolkingsonderzoek weer toegankelijk
Mijn Bevolkingsonderzoek is weer toegankelijk. Cliënten van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, darmkanker en borstkanker kunnen online weer alle gewenste zaken regelen.

Op de website van het RIVM staan meer algemene vragen en antwoorden naar aanleiding van de herstart van de bevolkingsonderzoeken.


Vragen over de herstart van de bevolkingsonderzoeken?

Hieronder vindt u per bevolkingsonderzoek veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de informatielijn van uw regionale screeningsorganisatie. U kunt ook een e-mail sturen. Wij zullen deze dan zo snel mogelijk beantwoorden.