Coronavirus

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zelf een afspraak maken voor uw onderzoek in Mijn Bevolkingsonderzoek of u belt hiervoor met onze informatielijn. Lees voordat u naar het onderzoek gaat meer over hoe we de verspreiding van het coronavirus helpen tegen te gaan en de veelgestelde vragen hierover.

Het is voorlopig niet mogelijk om vrouwen elke 2 jaar uit te nodigen. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog verder opgelopen. Daarom is besloten de periode tussen 2 uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal 3 jaar. Dit is de reden dat u later een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker ontvangt. Voor meer informatie en veel gestelde vragen, klik hier.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Heeft u een uitnodiging of een zelfafnameset in huis? Dan kunt u meedoen aan het bevolkingsonderzoek. Uw huisarts of doktersassistent maakt een uitstrijkje. Om mee te doen, neemt u contact op om een afspraak in te plannen. Het kan zijn dat u door de zorg rondom het coronavirus, niet meteen terecht kunt bij uw huisarts. U kunt dan een afspraak voor een later moment maken, of de zelfafnameset aanvragen.

Uw huisarts houdt rekening met de coronamaatregelen. Het is daarom ook nu veilig om een uitstrijkje te laten maken. Wilt u liever thuis meedoen? Vraag dan een zelfafnameset aan. Klik hier voor meer informatie over de zelfafnameset en een instructiefilmpje.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Door de corona-pandemie kan het zijn dat u uw uitnodiging later ontvangt. Als u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u thuis de ontlastingstest uitvoeren. Als er vervolgonderzoek nodig is, ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek in een coloscopiecentrum. De meeste landelijke maatregelen tegen het coronavirus zijn vervallen. Veel ziekenhuizen en behandelcentra hebben nog wel coronaregels om de gezondheid van patiënten en medewerkers te beschermen. Kijk hiervoor op de website van het ziekenhuis of behandelcentrum of neem telefonisch contact op met het ziekenhuis of behandelcentrum.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de informatielijn.

Op de website van het RIVM vindt u meer algemene vragen en antwoorden over de bevolkingsonderzoeken en het coronavirus.