Skip to Content

Afspraak maken, wijzigen of afzeggen

Als u een uitnodiging heeft ontvangen, kunt u zelf een afspraak maken, verzetten of afzeggen. Dit kunt u doen via de afspraakmodule Mijn Bevolkingsonderzoek. U bent welkom in één van onze onderzoekscentra.

Heeft u nog vragen? Of heeft u een uitnodiging ontvangen en lukt het niet om de afspraak te maken, verzetten of af te zeggen? Neem dan contact op met onze informatielijn.

Uw uitnodiging komt later
Het is voorlopig niet mogelijk om vrouwen elke 2 jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen 2 uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal 3 jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere 2 jaar uitnodigen.

Tijdelijke maatregel
Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere 2 jaar uitnodigen.

Borstonderzoek in andere plaats
Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet het geval. In de ene regio moeten vrouwen (veel) langer wachten op het borstonderzoek dan in een andere regio. Om de regionale verschillen te verkleinen, hebben wij de inzet van de mobiele onderzoekscentra anders ingepland. Voor een aantal plaatsen in Nederland betekent dat dat we onze cliënten op een andere locatie uitnodigen voor het onderzoek. Is dit voor u het geval? Het voordeel hiervan is dat u minder lang hoeft te wachten op het borstonderzoek. Het kan echter wel betekenen dat u verder en langer moeten reizen naar het onderzoekscentrum dan u gewend bent. Hieronder geven we aan in welke plaatsen we onze cliënten op een andere locatie uitnodigen voor het onderzoek.

Vrouwen uit:

Worden uitgenodigd in:

Abcoude

Amsterdam

Appingedam

Delfzijl

Beetsterzwaag

Drachten

Bemmel

Gendt

Bunnik

Utrecht (Hoog Catharijne)

Creil

Emmeloord

Dalen

Coevorden

De Bilt

Utrecht (Hoog Catharijne)

Den Oever

Den Oever

Donkerbroek

Oosterwolde

Echtenerbrug

Lemmer

Edam

Purmerend

Ens

Emmeloord

Geesbrug

Hoogeveen

Hilversum-Zuid/ De Meent

Hilversum Centrum

Hippolytushoef             

Den Oever

Leeuwarden-Noord

Leeuwarden-Zuid

Makkinga

Oosterwolde

Marknesse

Emmeloord

Marssum

Leeuwarden-Zuid

Oudemirdum

Balk

Smilde

Beilen

Tweede Exloërmond

Nieuw Buinen

Ureterp

Drachten

Urk

Emmeloord

Vroomshoop

Den Ham

Westerbork

Beilen

Westerhaar

Vriezenveen

Westerland

Den Oever

Woerden

Utrecht (Hoog Catharijne)

 

Let op:

  • Bent u woonachting in Amersfoort en lukt het niet om een afspraak te maken of te verzetten via het cliëntenportaal Mijn Bevolkingsonderzoek? Dan willen we u vragen telefonisch contact op te nemen met onze collega’s van de informatielijn. Het telefoonnummer staat vermeld in uw uitnodigingsbrief.  Excuses voor het ongemak.