Digitaal labformulier

Vanaf 1 september 2022 kunnen alle huisartsenpraktijken gebruik gaan maken van het digitale laboratoriumformulier voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. De papieren labformulieren blijven ook gewoon geldig.

Waarom de keuze voor een digitaal laboratoriumformulier?

Door te kiezen voor een digitaal labformulier, hebben we ervoor gekozen om het logistieke proces eenvoudiger, sneller en minder fout-gevoelig te maken. Als de huisartsenpraktijk over is gestapt op het digitale formulier zijn er minder acties en stappen nodig in het proces om het uitstrijkje op de juiste wijze naar het screeningslaboratorium te sturen.

Meer vragen?

Voor alle vragen over het digitale labformulier, bijvoorbeeld hoe u als huisartsenpraktijk de overstap van het papieren naar het digitale labformulier maakt, kunt u contact opnemen met ons via helpdesk@bevolkingsonderzoeknederland.nl, onder vermelding van “digitaal labformulier”. Vermeld duidelijk uw vraag/probleem en de contactinformatie van degene met wie wij contact op kunnen nemen.

Meer informatie over het digitale labformulier communiceren we ook via onze online nieuwsbrief ‘Screen’, per post en via onze website.