Skip to Content

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen over het coronavirus en bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Veelgestelde vragen

 • Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen? Dan krijgt u binnen enkele maanden uw uitnodiging automatisch toegestuurd.  Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker heeft in het voorjaar 2020 grotendeels stilgelegen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Er zijn in die periode geen uitnodigingen gestuurd. Dat betekent dat er wat vertraging zit in de uitnodigingen.

 • Heeft u al een uitnodiging in huis? Dan kunt u deelnemen aan het bevolkingsonderzoek.
  U kunt een afspraak maken voor een uitstrijkje bij de huisartsenpraktijk. Uw huisarts houdt rekening met de coronamaatregelen. Het is daarom ook nu veilig om een uitstrijkje te laten maken. Wilt u liever thuis meedoen? Vraag dan een zelfafnameset aan. Dit kan via Mijn Bevolkingsonderzoek op onze website of u kunt contact opnemen met onze informatielijn.

  Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over de zelfafnameset en een instructiefilmpje.

   

 • Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker heeft in het voorjaar 2020 grotendeels stilgelegen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Er zijn in die periode geen uitnodigingen gestuurd. Dat betekent dat er wat vertraging zit in de uitnodigingen. Helaas kan het zijn dat u de uitnodiging enkele maanden later ontvangt.

 • Ja, u kunt gewoon een uitstrijkje laten maken. Neem hiervoor contact op met de huisartsenpraktijk. Uw huisarts houdt rekening met de coronamaatregelen. Het is daarom ook nu veilig om een uitstrijkje te laten maken. Wilt u liever thuis meedoen? Vraag dan een zelfafnameset aan. Dit kan via Mijn Bevolkingsonderzoek op onze website of u kunt contact opnemen met onze informatielijn.

  Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over de zelfafnameset en een instructiefilmpje.

 • Als u klachten heeft, is het belangrijk dat u een afspraak maakt met uw huisarts.

 • Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker heeft in het voorjaar 2020 grotendeels stilgelegen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Er zijn in die periode geen uitnodigingen gestuurd. Dat betekent dat er wat vertraging zit in de uitnodigingen. Dus ook als u in de komende maanden jarig bent, kan het een paar maanden langer duren voordat u wordt uitgenodigd.

 • Ja u kunt een zelfafnameset aanvragen. Dit kan via Mijn Bevolkingsonderzoek of via de informatielijn in uw regio.

 • U kunt contact opnemen met het ziekenhuis om een afspraak te maken. Houdt u rekening met de landelijke richtlijnen die voor het coronavirus van toepassing zijn.

 • U kunt het best contact opnemen met het ziekenhuis om te overleggen.

 • Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich langzaam, het duurt meestal zo’n vijftien jaar. Heeft u klachten of maakt u zich zorgen? Bespreek dit dan met uw huisarts.

 • Ja, u kunt een afspraak maken bij de huisartsenpraktijk.